fbpx

ACS CAR SERVICE

PAKAR AIRCOND KERETA

servis aircond kereta

83% pengguna kereta di Malaysia tak tahu bahawa sistem aircond kereta mereka perlu di servis setiap 30,000 KM atau setahun sekali. Aircond tahan lama! Jemput datang ke kedai aircond kereta ACS!

acs-car-service-pakar-aircond-kereta

repair aircond kereta

Lebih 70% kedai aircond kereta dan bengkel kereta tak tahu ataupun belum betul-betul tahu tentang bacaan tekanan sistem aircond kereta. Jadi risiko kerosakan aircond kereta anda berulang sangat tinggi.

acs-car-service-hq2

masalah aircond kereta

Tahukah anda, 99% pemilik kereta beranggapan mereka hanya perlu topup gas sahaja untuk selesaikan masalah tersebut.Dan sebenarnya ini adalah salah. Segera singgah ke kedai aircond kereta ACS sekarang. Pakar servis aircond kereta anda!

acs-car-seervice-hq3
acs-car-service-hq5

Siapa Kami & Apakah Kepakaran Kami?

KEPAKARAN kedai aircond kereta kami adalah membantu anda semua untuk menyelesaikan
 
Masalah AIRCOND kereta anda tak sejuk , kurang sejuk , tiba-tiba tak sejuk atau paling tension dah baiki tapi masalah tetap sama dan berulang ,
 
Masalah kereta anda yang nak kena buat MINOR/MAJOR SERVICE tapi tak pasti parts apa yang perlu ditukar dan diselenggara ,
 
Bertepatan dengan slogan kami FAST , EFFICIENT , RELIABLE

Kami berbesar hati menjemput anda datang ke ACS Car Service!
Kedai Aircond Kereta @ Pakar Aircond Kereta @
Pusat Servis Aircond Kereta @ Bengkel Aircond Kereta

Apa Kata Pelanggan ACS ( Bengkel Aircond Kereta Anda )

First time tried thier service. Very good, people are so nice. Very helpful if you need further information and advice. Good advice given and reasonable price. Very satisfied.
acs-car-service-hq6
Aliff Alias
The services was good and came very expert opinion. Workers are friendly and very helpful when customers came by. Just the services price here are a bit expensive, thus great services envolve lots money. Overall damn legit tho...
acs-car-service-hq7
Amir Nasa
Tried this auto service first time to fix my car air conditioner. They fix it prefectly. Was crossing my finger so nothing need to replace that will cut my throat off. They check it professionally and inform me immediately whats the problem. All it need is just a basic service. Cost me abit, but did not exceed RM500. So yes!! That is my budget. Really highly recommended workshop to pampered you loving car. And free coffee and good movie at the waiting room.
acs-car-service-hq8
Amadis Chong

SOAL JAWAB MASALAH AIRCOND KERETA

Ada 3 sebab utama compressor tu berbunyi @ jammed

  1. Minyak compressor dah hilang sifat pelinciran sebab tak pernah servis tukar minyak compressor.
  2. Sistem aircond kereta anda ada masalah bocor gas. Jadi di parts yang bocor tu bukan je gas keluar,minyak compressor pun ikut keluar sekali.Compressor running dengan minyak kurang. Sangat bahaya.
  3. Compressor aircond pernah ditukar, tapi tak ikut procedure yang betul mengakibatkan compressor aircond kereta anda bunyi @ jammed semula.

Dapatkan consultation dan pemeriksaan dari pakar aircond kereta supaya masalah aircond kereta anda selesai dan tidak berulang.

6 perkara anda perlu periksa dan pastikan terlebih dahulu

  1. Fuse Aircond Compressor
  2. Relay Aircond Compressor
  3. Kuantiti gas R134a
  4. Pressure Switch Aircond System
  5. Aircond Compressor Magnet Set
  6. Aircond Panel Switch

Serahkan kepada ACS Pakar Aircond Kereta Anda untuk selesaikan masalah ini. Masalah aircond kereta, makanan kami.

Sebelum topup gas dilakukan, seharusnya periksa dan pastikan gas bocor di bahagian mana.
Sistem aircond kereta adalah closed loop system, bermaksud jika tiada kebocoran, gas aircond tidak akan kurang.

3 Perkara yang perlu diperiksa

  1. Kipas condenser/radiator
  2. Bacaan compression dari compressor
  3. Bacaan tekanan gas dalam sistem

Kedai aircond kereta kami di Setapak ( HQ ) dan Kajang. Dapatkan pemeriksaan percuma!

Besar kemungkinan bau busuk tu disebabkan cooling coil atau cabin filter terlalu kotor.
Anda perlu semak bila waktu terakhir sistem aircond kereta anda diservis. ( FULL SERVICE )

Kebiasaannya air keluar di bahagian kaki passenger depan adalah sebab hose untuk air tersebut keluar atau tercabut atau tersumbat ( recommend untuk buat full servis sistem aircond )

Lebih 70% bengkel tak tahu ataupun belum betul-betul tahu tentang bacaan tekanan sistem aircond kereta. Jadi risiko kerosakan aircond kereta anda berulang sangat tinggi.

Pastikan anda pergi dan berada di bengkel yang betul-betul mahir tentang sistem aircond kereta.

Kebiasaannya masalah ni berpunca dari 4 sebab

  1. Gas aircond kurang di sebabkan ada kebocoran gas dalam sistem aircond.
  2. Blower fan motor pusing terlalu perlahan.
  3. Cooling coil tersumbat
  4. Bacaan tekanan sistem aircond kereta anda tidak memuaskan sebab tak pernah buat servis.
Jemput singgah ke ACS untuk pemeriksaan PERCUMA.

Sudah pasti tak servis aircond secara berkala akan menyebabkan banyak masalah berlaku.

83% PENGGUNA KERETA DI MALAYSIA TAK TAHU SISTEM AIRCOND KERETA MEREKA PERLU DI SERVIS SETIAP 30,000KM ATAU SETAHUN SEKALI.

6 perkara anda perlu periksa dan pastikan terlebih dahulu

  1. Fuse Aircond Compressor
  2. Relay Aircond Compressor
  3. Kuantiti gas R134a
  4. Pressure Switch Aircond System
  5. Aircond Compressor
  6. Magnet Set
  7. Aircond Panel Switch

Datang ke kedai aircond kereta kami untuk pemeriksaan percuma!

Machine khas terkini dan canggih yang digunakan untuk membuang minyak compressor yang lama secara automatic tanpa membuka satu screw pun dari compressor aircond kereta anda.

8 Parts aircond kereta sering bermasalah bila tiada servis secara berkala dilakukan.

  1. Compressor
  2. Condenser
  3. Expansion valve
  4. Pressure switch
  5. Cooling coil
  6. Discharge/Suction Hose
  7. Liquid Pipe
  8. O ring

Anda boleh bersihkan cabin filter secara DIY dengan menggunakan tekanan angin yang kuat.
Dapat menjimatkan duit sikit.

Filter drier tidak boleh dicuci. Filter drier perlu ditukar baru sewaktu servis aircond sistem dibuat.

SISTEM AIRCOND KERETA PERLU DI SERVIS SETIAP 30,000KM ATAU SETAHUN SEKALI. 
Dan tentunya di ACS! Jemput singgah tuan-tuan, puan-puan.

ACS dekat taman seri rampai setapak KL ( HQ ) dan Kajang ( Branch )

TENAGA KERJA

Kami adalah pakar aircond kereta yang berpengalaman luas dalam servis aircond kereta dan selesaikan masalah aircond kereta, tidak kira jenis jenama kereta yang anda gunakan. Jemput singgah ke kedai kami!

TEKNOLOGI TERKINI DAN CANGGIH

Selain tenaga kerja kami yang pakar dan berpengalaman, peralatan dan machine yang kami gunakan di kedai aircond kereta kami juga adalah yang terkini dan canggih di pasaran. Disediakan khas bagi menghasilkan kerja berkualiti untuk selesaikan masalah aircond dan juga servis aircond kereta anda.

FAST EFFICIENT RELIABLE

Servis kami bukan sahaja pantas, kami juga cekap dan boleh dipercayai, bertepatan dengan prinsip kedai aircond kereta kami. “Fast Efficient Reliable”

LOKASI KAMI

ACS CAR SERVICE – Pakar Aircond Kereta

NO 2, JALAN SERI REJANG 5
TAMAN SERI RAMPAI, SETAPAK
53300, KUALA LUMPUR
KEDAI AIRCOND KERETA ANDA!

ACS CAR SERVICE – KAJANG BANGI

NO 22, JALAN PK 1
TAMAN PERINDUSTRIAN KAJANG
43000, KAJANG SELANGOR
KEDAI AIRCOND KERETA ANDA!

Apa Kata Mereka

the staff very helpfull... and the price is reasonable. welldone
acs-car-service-hq9
Faisol Faies
Servis kedai ni terbaik..ak dah pg 2X..dlu pasal enjin...p kedai kat area sek 1 tu cakap bocor kena repair rm4 ratus..ak p kedai aircond kereta ni mekanik tu cakap tukar getah je..bape hinggit je ak bayar..x leak dah..
acs-car-service-hq10
Walidus Solihin Mokhtar
surprisingly all youngster 20-30 ages only with good know knowledge about their works. worth the support. overall good services, able to identified my car problem in short period. as per stated by other customers waiting place is a minus point. flushing existing gas out replace oil with UV oil (no idea wat is that call) and cost me rm100.00 for the services.
acs-car-service-hq11
Jimmy Lee

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA Proses vacuum sangat penting untuk sistem aircond kereta anda selepas kerja servis atau baikpulih dilakukan. Lakukan proses vacuum ini sebelum

Read More »

SISTEM AIRCOND KERETA

SISTEM AIRCOND KERETA Sistem aircond kereta memang agak teknikal sikit untuk kita fahamkan. Bekerja dalam keadaan tekanan tinggi dan rendah dan mempunyai beberapa komponen yang

Read More »

MEDIA SOSIAL ACS