fbpx

admin

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU tonton video cikman ni Ada satu hari ni aircond kereta buat hal pulak. Tengah outstation rosak pulak aircond.Aku dah lah dekat Johor ni. Entah apa pulak masalah ni? Ahh, talipon Cikman lah macam ni.  “Cikman kau tau tak kedai aircond kereta area-area johor ni?” “Waalaikumussalam..mesti adaaaa..””Haha Assalammualaikum Cikman, maaf le …

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU Read More »

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA Proses vacuum sangat penting untuk sistem aircond kereta anda selepas kerja servis atau baikpulih dilakukan. Lakukan proses vacuum ini sebelum memasukkan gas R134a ke dalam sistem. (charging) Vacuum pump machine. CALL 0192211840 KENAPA PENTING? Proses vacuum ni adalah proses menyedut atau menarik segala udara dan kotoran halus di dalam sistem …

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA Read More »

SISTEM AIRCOND KERETA

SISTEM AIRCOND KERETA Sistem aircond kereta memang agak teknikal sikit untuk kita fahamkan. Bekerja dalam keadaan tekanan tinggi dan rendah dan mempunyai beberapa komponen yang penting untuk berfungsi cemerlang.  Cuma di sini, kami cuba kongsikan kepada anda seberapa ringkas yang untuk memudahkan kita semua memahami kerja dan operasi sistem aircond kereta ni. Gambahrajah sistem aircond …

SISTEM AIRCOND KERETA Read More »

AIRCOND KERETA BERBAU

AIRCOND KERETA BERBAU Masalah aircond kereta berbau ni ada banyak jenis. Ada bau busuk bangkai, ada bau masam, ada bau busuk kepam. Dan macam-macam lagi lah. Jadi tak tenteram bila masalah ni jadi. Siapa dapat tahan drive dengan bau busuk bangkai? Kotor dan berkulat. PUNCA AIRCOND BAU BUSUK Secara mudahnya bau busuk yang terhasil ni …

AIRCOND KERETA BERBAU Read More »

2 CARA RINGKAS UNTUK CHECK MASALAH AIRCOND KERETA

2 CARA RINGKAS UNTUK CHECK MASALAH AIRCOND KERETA Cara ringkas tersebut adalah visual checking iaitu pemeriksaan hanya menggunakan mata. Dan yang kedua adalah pemeriksaan menggunakan aircond manifold gauge. 1. CHECK SECARA VISUAL CHECKING Apa yang penting di sini adalah perlu ada pengetahuan tentang komponen-komponen yang di gunakan dalam sistem aircond kereta. Pemeriksaan hanya menggunakan mata …

2 CARA RINGKAS UNTUK CHECK MASALAH AIRCOND KERETA Read More »