fbpx

JANGAN SET SUHU AIRCOND SEJUK MAKSIMUM, NANTI AIRCOND BOLEH ROSAK. BETUL KE??

JANGAN SET SUHU AIRCOND SEJUK MAKSIMUM, NANTI AIRCOND BOLEH ROSAK. BETUL KE?? Ramai yang masih beranggapan kalau kita set suhu tu maksimum sejuk nanti aircond akan rosak atau gas akan habis. Dan untuk pengetahuan semua tanggapan ni adalah salah. Sistem aircond kereta ni terdiri daripada satu sistem yang tertutup atau dipanggil closed loop system. Jika …

JANGAN SET SUHU AIRCOND SEJUK MAKSIMUM, NANTI AIRCOND BOLEH ROSAK. BETUL KE?? Read More »

WAK DOYOK DAN MASALAH AIRCOND KERETA FORD MUSTANG BELIAU

WAK DOYOK DAN MASALAH AIRCOND KERETA FORD MUSTANG BELIAU Salam sejahtera kami ucapkan kepada semua. Perkongsian kali ni kami nak cerita sikit tentang masalah aircond kereta Wak Doyok. Jemput baca kejap. Sedia kita semua maklum, Wak Doyok adalah seorang ikon fesyen dan usahawan terkenal dan berjaya di negara kita Malaysia. Atas usaha, kesungguhan dan kegigihan …

WAK DOYOK DAN MASALAH AIRCOND KERETA FORD MUSTANG BELIAU Read More »

Aircond Masih Sejuk Kenapa Nak Servis?

AIRCOND SEJUK LAGI, KENAPA PERLU SERVIS? Ramai yang tertanya-tanya, kenapa perlu buat servis untuk sistem aircond sedangkan aircond masih sejuk? Minyak compressor sangat penting. Selain melincirkan, minyak ni jugak melindungi, membersih, menyerap haba, dan bertindak sebagai sealer dalam compressor. Kami ada kongsikan tentang kepentingan minyak compressor ni dekat sini. Cuba bayangkan bila minyak yg dah hilang …

Aircond Masih Sejuk Kenapa Nak Servis? Read More »

KEPENTINGAN MINYAK COMPRESSOR AIRCOND KERETA

KEPENTINGAN MINYAK COMPRESSOR AIRCOND KERETA Minyak compressor aircond adalah sangat-sangat penting. Perkara ni boleh kami katakan hampir 90% pelanggan kami di ACS Car Service tak tahu langsung bahawa terdapatnya minyak di dalam compressor aircond. Untuk perkongsian kali ni, kita bercerita tentang minyak compressor aircond dan fungsi-fungsi utama yang sepatutnya ada pada setiap minyak tersebut.  Minyak …

KEPENTINGAN MINYAK COMPRESSOR AIRCOND KERETA Read More »

Aircond Kereta Anda Perlu Servis Atau Repair?

Aircond Kereta Anda Perlu Servis Atau Repair? Semua masalah aircond yang akan kami kongsikan ni berisiko tinggi untuk berlaku sekiranya servis berkala untuk sistem aircond kereta korang diabaikan. Rata-rata masalah aircond yang datang ke ACS berpunca dari kegagalan fungsi minyak compressor. Ramai yang masih tak tahu bahawa terdapat minyak yang berfungsi sebagai pelincir berada dekat …

Aircond Kereta Anda Perlu Servis Atau Repair? Read More »